Waar ligt Hilkjegård?

Vakantiehuis huren zuid zweden meer vakantiewoning kinderen rust bos ruimte tuin vissen verhuur vakantie nederlanders

Waar ligt Hilkjegård?

Hilkjegård ligt in Hästveda. Dit dorpje ligt in het noorden van de provincie Skåne in Zuid-Zweden.
Vanaf de grensovergang bij Oldenzaal is de afstand naar Hilkjegård zo'n 775 kilometer. Op de (kortste) route is er één overtocht van ongeveer 45 minuten met de veerpont, van Puttgarden in Duitsland naar Rødby in Denemarken. 
U kunt eventueel ook de veerpont mijden, door over het vasteland van Denemarken naar Kopenhagen te rijden. Dit is ruim 125 kilometer langer.
Van Kopenhagen naar Malmö in Zweden loopt de bekende (tol)brug over de Öresund. Vanaf Kopenhagen via deze brug is het nog circa 140 kilometer naar Hilkjegård. 


Vakantiehuis huren zuid zweden meer vakantiewoning kinderen rust bos ruimte tuin vissen verhuur vakantie nederlanders

Hoe kom ik er?

Er zijn 2 vliegvelden waarop u kunt vliegen. De KLM vliegt op Växjö (Småland) International Airport in Zweden.  
Transavia vliegt vanaf Eindhoven naar Kopenhagen, Denemarken. Easyjet, KLM en SAS vliegen vanaf Amsterdam naar Kopenhagen. Het is ruim een uur vliegen. Vanaf Kopenhagen International Airport is het anderhalf uur rijden naar Hilkjegård. Vanaf Växjö iets korter. Voordeel van vliegen op Växjö is dat u de tolkosten van de Öresundbrug niet hoeft te betalen. Ook is dit een heel klein vliegveld, u staat snel "buiten" en dat scheelt tijd.
Op beide vliegvelden zijn er mogelijkheden voor het huren van een auto. De autoverhuurbedrijven op het vliegveld van Kopenhagen hanteren ruimere openingstijden dan die op Växjö Airport.